terug

Vacature Projectmedewerker Jeugdcultuurfonds Arnhem

 

op vrijwillige basis, 8-16 uur per week

Het Jeugdcultuurfonds Arnhem wil kinderen in minimagezinnen de kans te geven deel te nemen aan dans- of muzieklessen dan wel andere vormen van actieve kunstbeoefening. Als projectmedewerker help je, samen met je collega die projectcoördinator is, het fonds bekend te maken en handel je aanvragen af.

Uitgebreide taakomschrijving
Je maakt het Jeugdcultuurfonds in Arnhem bekend als fonds waar kinderen in armoedegezinnen een beroep op kunnen doen, via intermediairs zoals welzijnswerkers en onderwijzers, en als ‘goed doel’ voor donaties en sponsoring. We steunen en stimuleren het gebruik van de GelrePas, werken samen met de Gemeente Arnhem, met het Jeugdsportfonds Arnhem en instellingen als de Stichting Leergeld. Je werkt samen met de projectcoördinator, waarbij jij vooral de aanvragen afhandelt die bij het Jeugdcultuurfonds Arnhem binnenkomen via het landelijke aanvraag- en registratiesysteem. Daartoe onderhoud je ook de contacten met de intermediairs en cultuuraanbieders. Samen promoten jullie het Jeugdcultuurfonds bij evenementen.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
Je hebt affiniteit met de sociale en de culturele doelstelling van het Jeugdcultuurfonds, je weet het fonds te promoten en je communiceert zorgvuldig. Je kan zelfstandig werken, maar werkt ook soepel samen met de projectcoördinator, het bestuur en onze partners. Je bent vertrouwd met internet en vindt het belangrijk je gegevens op orde te hebben.

Wat maakt het werk de moeite waard voor de vrijwilliger?
Je krijgt een unieke kans een waardevolle voorziening voor de Arnhemse samenleving mee vorm te geven, je netwerk uit te breiden en je in te zetten voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen die in armoede opgroeien.

Biedt de organisatie scholing aan?
Ja, uitwisseling kennis en ervaringen via Jeugdcultuurfonds Nederland en de samenwerking met het Jeugdsportfonds Arnhem
Werktijden: Door de week, in overleg
Doelgroep: Jeugd 4-18 jaar

Voor meer informatie en reacties zie de vacature op: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl of neem contact op met Dick van der Meer T: 06 543 722 05 / info@dickvandermeer.nl