The Floor is Yours

The Floor is Yours

Het Jeugdcultuurfonds is in het voorjaar van 2017 samen met Mad Skills – dé expert op het gebied van Urban Culture en Sports en de Nederlandse Breakdance League – een dansactie gestart om meer kinderen de kans te geven te dansen en deel uit te maken van een groep waar het gaat om het maken van plezier en vrienden. Een plek waar iedereen welkom is. Zwart, wit, jong, oud, jongen, meisje, arm, rijk: iedereen wordt gewaardeerd om wat hij of zij is en al dansend laat zien.

Vanaf 1 april 2017 zijn er in vijf steden (Rotterdam, Weert, Eindhoven, Groningen en Utrecht) een serie van tien lessen gestart met danscoaches, bekend uit de urban dans scene voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De lessen zijn een uitstekende manier om kennis te maken met urban dans. De kosten voor de hele serie danslessen bedraagt 25 euro. Als ouders de lessen niet kunnen betalen, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdcultuurfonds.

Mee naar de battle!

Onderdeel van The Floor is Yours zijn dancebattles van de Nederlandse Breakdance League in de vijf steden. Hier maakten deelnemers van The Floor is Yours kennis met het wedstrijdelement van breakdance. Deelname mag, niets was verplicht. Het project eindigde op EMOVES, het Urban Culture festival in Eindhoven op 18 juni jl. De kinderen maakten hier kennis met alle onderdelen van urban culture en konden dé internationale breakdance wedstrijd, de World Bboy Classic Final, bijwonen!

Wegens Groot success door op nóg meer locaties!

The Floor is Yours is een success! Heel veel kinderen hebben zich ingeschreven en hebben zijn veel enthousiasme gaan dansen. Maar we willen nóg meer kinderen op nóg meer verschillende plekken de gelegenheid geven om aan The Floor is Yours mee toe doen. We gaan daarom  in het najaar van 2017 uitbreiden en de lessen op nóg meer plekken geven. Houd deze website en onze facebookpagina in de gaten om te kijken waar de lessen gegeven gaan worden vanaf september 2017.

Ben je geintresseerd om ook aan te sluiten?

Heel erg leuk! We willen op zo veel mogelijk plekken de lessen kunnen aanbieden. Neem contact op met Babette.van de Weg.

Waar worden de lessen gegeven?

In het voorjaar van 2017 vonden de lessen in de vijf onderstaande steden plaats. In het najaar zullen er nog vijf locaties bijkomen. Zodra de locaties en de tijdstippen bekend zijn van de lessen in het najaar 2017, zal dat op deze pagina te zien zijn en is het mogelijk om je in te schrijven. Like onze facebookpagina, daar houden we volledig op de hoogte.

Utrecht

Dansdocent: Raymond den Uijl
Locatie en tijd : nog onbekend

Weert

Dansdocent: Raymon Truijen
Locatie: Dansschool Fresh – Parallelweg 1
Tijd: nog onbekend

Groningen

Dansdocent: Lucas Winkel
Locatie: Simplon, Boterdiep 96 te Groningen
Tijd: nog onbekend

Rotterdam

Dansdocent: Chris Steijlen
Locatie: ’t Klooster (Afrikaanderplein 7), Rotterdam
Tijd: nog onbekend

Eindhoven

Dansdocent: Sjoerd Poldermans
Locatie: The Rugged Studio – Klokgebouw 52 (Strijp-S)
Tijd: nog onbekend

Wat kost het?

De tien lessen kosten € 25. Let op: voor wie het niet kan betalen. Het Jeugdcultuurfonds helpt! Stuur ons dan vooral een mailtje.

Meer weten?

Stuur een mailtje naar: thefloorisyours@jeugdcultuurfonds.nl

Je kunt ons ook vinden op Twitter onder #thefloor en op Facebook. Liken en delen maar!

Hieronder het deelnameformulier voor de lessen in het najaar van 2017. Zodra locaties en tijden bekend zijn, kan er ingeschreven worden