terug

Stemmen op de Publieksprijs van de Jeugdcultuuraward 2017!

Dit zijn de 6 projecten die in aanmerking komen voor de Publieksprijs 2017 en waar tot 15 oktober op gestemd kan worden!

Bekijk de leuke 1-minuut filmpjes en breng je stem uit. Je krijgt door deze filmpjes een mooi beeld van de jeugdparticipatie projecten in de wijken in Arnhem, met name de wijken waar het jeugdcultuurfonds actief is. Stemmen kan via dit stemformulier.

Juryprijzen
Naast een publieksprijs zijn er nog drie prijzen, die door een onafhankelijke jury worden uitgereikt. Deze jury beslist welk project de eerste (€ 750,-), tweede (€ 250,-), en derde (€ 250,-) prijs krijgt.

De jury bestaat uit:
• Toni Britsia, bredeschool coördinatrice Stichting PAS
• Christiaan Holland, entrepreneur en adviseur duurzame initiatieven
• Jan Jans, beleidsadviseur wijken bij gemeente Arnhem
• Sevval Kayhan, sing- en songwriter/student/urban artist
• Jeroen Lutters, lector Artez

De kernkwaliteiten waarop de jury de projecten selecteert zijn wijkwerking, participatief, innovatief en artistiek

Uitreiking Jeugdcultuuraward
De uitreiking vindt plaats op dinsdag 24 oktober om 19.00 uur in Stadstheater Arnhem. We starten met een spetterend optreden van de winnaars van vorig jaar. Wereld dans- en muziekschool El Ele, Slagwerkgroep KABOEM!, de rappers van Geluid uit Schuyt en het Timmerhuis o.l.v. Bertus Blom nemen je mee op een muzikale wereldreis. Vervolgens presenteren de zes projecten van 2017 zich en zal de jury bekend maken wie de eerste, tweede, derde en publieksprijs heeft gewonnen. Iedereen is welkom, aanmelden kan hier.

1000 fonteinen in de wijk Geitenkamp

 

Klik hier voor het filmpje!

Stem op Doreen Hartman en Bernadette ten Have en het initiatief 1000 Fonteinen. Kinderen in de Geitenkamp ontwerpen duurzame oplossingen voor hun eigen leefomgeving. Nog even en er staat echt een fontein op het marktplein!

 

BANK in het Arnhemse ’t Broek

 

Klik hier voor het filmpje!

Stem op Astrid Aries en het project BANK. Kinderen in ’t Arnhemse Broek onderzoeken hoe ze nieuwe plekken voor ontmoeting kunnen maken in hun eigen wijk. Als de bank er eenmaal staat, volgen er al snel nog meer mooie initiatieven.

 

Zomerweek Zuid aan Zee in Arnhem Zuid

 

Klik hier voor het filmpje!

Stem op Linda van der Knaap en het initiatief Zuid aan Zee. Meer dan 50 kinderen uit Zuid, waarvan 20 uit het AZC, hadden een onverwacht avontuurlijke zomerwerkweek. Dat smaakt naar meer! Binnenkort kunnen de kinderen het hele jaar aan de slag.

 

MeesterGezel in wijk Klarendal

 

Klik hier voor het filmpje!

Stem op Ron van den Acker en het project MeesterGezel in St. Marten/Klarendal. Jongeren die het op school niet meer zien zitten, leven helemaal op als ze aan de slag gaan bij een inspirerende modeontwerper. Volgend jaar weer en dan met meer jongeren!

DWS uit de wijk Malburgen/Immerloo

 

Klik hier voor het filmpje!

Stem op Rico Kreijne en de muzieklessen van DWS. Bijzonder hoe een traditionele muziekvereniging ook kinderen over de drempel krijgt die je er niet verwacht. Zo wordt DWS een springplank voor verborgen talenten in cultureel divers Malburgen.

 

Sneeuwvlinders in de wijk Presikhaaf

 

Klik hier voor het filmpje!

Stem op Thekla Wildekamp en de Theaterclub van Kwatta. Kinderen in Presikhaaf maken geïnspireerd door theater zelf een voorstelling en weten niet meer van ophouden. Inmiddels is er zelfs een theaterclub in de wijk!

 

 

 

De Jeugdcultuuraward is een stimuleringsprijs die tot stand is gekomen door een samenwerking tussen Kunstbedrijf Arnhem en Jeugdcultuurfonds Arnhem om innovatieve jeugdparticipatieprojecten in Arnhem te ondersteunen. In 2016 werd de award voor het eerst uitgereikt.

 

 

 

 

Tekst: Sonja Meijer, coördinator Jeugdcultuurfonds Arnhem