terug

Startsein Menterwolde tijdens play-in

 

Op zaterdag 4 november werd door José van Schie, voorzitter van het Jeugdcultuurfonds Groningen, de start van het Jeugdcultuurfonds in de gemeente Menterwolde aangekondigd. Dit gebeurde tijdens de opening van het afsluitend concert door de muziekvereniging Oosterbroek uit Zuidbroek georganiseerde play-in ter gelegenheid van hun 40 jarig jubileum.

Het Jeugdcultuurfonds wil ervoor zorgen dat ieder kind de mogelijkheid heeft om muziek-, theater-, dans – of tekenles te volgen. Zij maken het mogelijk dat kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een smalle beurs op bijvoorbeeld muziek-, theater- of dansles kunnen. Ouders met een inkomen tot 120 % van het minimuminkomen kunnen terecht bij het fonds. Er wordt maximaal € 450,- per kind per jaar vergoed voor muziek-, dans- of theaterlessen eventueel benodigd instrument of danskleding/schoenen.

De gemeente Menterwolde heeft een startbedrag gestort zodat ook kinderen uit deze gemeente mee kunnen doen aan kunstzinnige of culturele lessen. Naast het Jeugdcultuurfonds zijn onder andere het Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld al actief in de gemeente Menterwolde. Deze partijen zetten zich samen met anderen in om ervoor te zorgen dat alle kinderen in de gemeente Menterwolde mee kunnen doen. Het fonds is al actief in Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.