terug

Startschot samenwerking met gemeente Uden

Met een gericht schot op het doel startte woensdag 5 april de samenwerking tussen gemeente Uden en het Jeugdcultuurfonds Brabant. Initiatiefnemers wethouder Matthie van Merwerode, Eric Jansen, directeur Rabobank Uden Veghel, Jolanda van Well, voorzitter Lionsclub Uden Ceres en Peter Overeem, coördinator Jeugdcultuurfonds Brabant trapten een aantal rake ballen. Meteen hierna konden jongeren in drie workshoprondes kennismaken met zang, hiphop, drummen, graffiti, basgitaar spelen en dj’en.

 

De feestelijke start van de samenwerking werd gevierd in Jongerencentrum MC. Vlak voor de officiële aftrap interviewde Kay den Teuling, toezichthouder bij MC, de initiatiefnemers. Zo vroeg hij hen wat ze zelf doen aan cultuur en waarom ze cultuurbeleving belangrijk vinden. Matthie van Merwerode vertelde dat hij graag saxofoon speelt en van moderne kunst houdt. Erik Jansen waagt zich wel eens achter een draaitafel en Jolanda van Well begon als meisje al met harples. Alle drie gaven ze aan dat cultuur belangrijk is voor je ontwikkeling.

 

Van Merwerode: “Cultuur verrijkt en verbindt. Bovendien is het gewoon super leuk om te doen. Fijn dat er nu ook een voorziening is in Uden die ervoor zorgt dat alle kinderen kunnen meedoen.”