terug

Start Jeugdcultuurfonds in Putten

Wethouder Priem van de gemeente Putten en bestuurslid mevrouw Sinte Maartensdijk van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Gelderland ondertekenden op dinsdag 12 december 2017 een samenwerkingsovereenkomst. Met deze ondertekening is Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in de gemeente Putten officieel van start gegaan.

Ieder kind moet kunnen sporten en deelnemen aan culturele activiteiten. Sporten en culturele activiteiten bevorderen de fysieke en mentale ontwikkeling en brengen spelenderwijs een gevoel voor discipline bij. Lang niet alle kinderen in Nederland hebben gelijke kansen om te sporten of culturele activiteiten te ondernemen, omdat hun ouders financieel minder draagkrachtig zijn. Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds stelt zich ten doel om deze kinderen snel, effectief en op laagdrempelige wijze een kans te bieden om te gaan sporten en deel te nemen aan culturele activiteiten.

De Rabobank Foundation Nederland ondersteunt de missie van het Jeugdcultuurfonds -het helpen van kinderen uit kansarme gezinnen die graag op muziek- of dansles gaan- en draagt voor de start van beide fondsen in Putten € 2.500,- bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen opdracht: kansarme mensen in groepsverband toegang biedt tot kansrijke netwerken.

Directeur van de lokale Rabobank Putten Coen Nap was aanwezig om namens de Rabobank Foundation Nederland de cheque te mogen overhandigen. De Rabobank Foundation Nederland sponsort het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds.

Aanvragen via een intermediair

Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Wel kunnen zij een intermediair benaderen als zij verwachten dat hun kinderen in aanmerking komen voor het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Voorbeelden van intermediairs die een aanvraag kunnen indienen zijn: een leerkracht van school, een gezinsvoogd, de (school)arts, een jeugdwerker of een (jeugd)hulpverlener.

Lokaal aanspreekpunt

In de gemeente Putten kunnen ouders terecht bij Stichting Welzijn Putten, het lokale aanspreekpunt voor informatie over het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds maar ook over de intermediairs in de gemeente Putten. Stichting Welzijn Putten is te bereiken via e-mail info@swputten.nl of telefoonnummer (0341) 357 078.