terug

Start Jeugdcultuurfonds Nunspeet

Wethouder Gert van den Berg van Gemeente Nunspeet en bestuurslid Aukje Sinte Maartensdijk hebben op 8 juni hun handtekening gezet onder de overeenkomst die de gemeente Nunspeet de komende 4 jaar met het Jeugdcultuurfonds verbindt. Het Jeugdcultuurfonds komt naast het Jeugdsportfonds dat al langer actief is. Het samenwerken met deze fondsen is een uitvloeisel van het collegeprogramma 2014 – 2018.

De Rabobank Foundation Nederland ondersteunt de missie van het Jeugdcultuurfonds -het helpen van kinderen uit kansarme gezinnen die graag op muziek- of dansles gaan- en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds in Nunspeet € 2.500,- bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen opdracht: kansarme mensen in groepsverband toegang biedt tot kansrijke netwerken.
Directievoorzitter Gerrit Wielink van de Rabobank Noord-Veluwe was hierbij aanwezig om namens de Rabobank Foundation de cheque te mogen overhandigen. De Rabobank Foundation Nederland sponsort het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds.

Leerlingen van het Nuborgh college organiseerden een verkoopbeurs. De verkoopbeurs was het sluitstuk van een project van de Rabobank, het Nuborgh College Veluvine en Nunspeetse ondernemers. De opbrengst van de beurs ook  € 2.500,-  gaat eveneens naar het JCF.

Aanmelden Jeugdcultuurfonds en Jeugdsportfonds Nunspeet
Het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds is er voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een minimum inkomen. Kinderen aanmelden gaat via de intermediairs in Nunspeet. Voor vragen over het Jeugdsport- en of Cultuurfonds kunt u terecht bij het lokale aanspreekpunt in Nunspeet Frank van der Voort van het CJG per mail via coordinator@cjgnunspeet.nl .