terug

Samenwerking drie fondsen in Losser gestart!

Donderdag 2 februari 2017 vond een feestelijke kick-off plaats bij het gemeentehuis van Losser, waarbij het startsein werd gegeven voor de nieuwe samenwerking tussen Stichting Leergeld Losser, Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel in de gemeente Losser!Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn, ook in Losser. Stichting Leergeld Losser, Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel willen deze kinderen mee laten doen. Zij bieden deze kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Stichting Leergeld Losser is op 20 juli 2015 opgericht en is vanaf 1 augustus 2016 van start gegaan met de directe ondersteuning van kinderen in de gemeente Losser. Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel waren al langer actief in Losser. De drie partijen hebben nu de handen ineen geslagen om gezamenlijk nog meer kinderen te kunnen helpen én nog meer voor die kinderen te kunnen betekenen! Zij hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Bij de feestelijke kick-off op 2 februari werd in het gemeentehuis van Losser het startsein van die samenwerking gegeven. De Rabobank Foundation juicht deze gezamenlijke start van Stichting Leergeld Losser, Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel toe en ondersteunt Stichting Leergeld Losser daarom met een mooi bedrag van € 5.000 euro.  Hiermee bevestigt de Rabobank Foundation het belang dat kinderen zich fysiek en emotioneel moeten kunnen ontwikkelen om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij! De heer Marcel Wijnen, Directeur Bedrijven van de Rabobank Twente Oost overhandigde bij de kick-off de cheque van € 5.000 namens de Rabobank Foundation aan de voorzitter van Stichting Leergeld Losser, de heer Ton Kremer. Bij de kick-off waren uiteraard ook vertegenwoordigers van het Jeugdsportfonds Overijssel en het Jeugdcultuurfonds Overijssel aanwezig.

Bij de feestelijke kick-off op 2 februari werd in het gemeentehuis van Losser het startsein van die samenwerking gegeven. De Rabobank Foundation juicht deze gezamenlijke start van Stichting Leergeld Losser, Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel toe en ondersteunt Stichting Leergeld Losser daarom met een mooi bedrag van € 5.000 euro.  Hiermee bevestigt de Rabobank Foundation het belang dat kinderen zich fysiek en emotioneel moeten kunnen ontwikkelen om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij! De heer Marcel Wijnen, Directeur Bedrijven van de Rabobank Twente Oost overhandigde bij de kick-off de cheque van € 5.000 namens de Rabobank Foundation aan de voorzitter van Stichting Leergeld Losser, de heer Ton Kremer. Bij de kick-off waren uiteraard ook vertegenwoordigers van het Jeugdsportfonds Overijssel en het Jeugdcultuurfonds Overijssel aanwezig. Klik hier voor een korte video impressie van de kick-off.

Leergeld Nederland complimenteert Stichting Leergeld Losser met haar start in de gemeente Losser én met de nieuwe samenwerking met Jeugdsportfonds Overijssel en Jeugdcultuurfonds Overijssel. Deze samenwerking in Losser past helemaal in de lijn die onze organisaties op landelijk niveau zelf reeds hebben ingezet. In steeds meer gemeenten werken we samen. We zijn er allemaal van overtuigd dat samenwerking en afstemming bijdraagt aan ons gezamenlijke doel: zoveel mogelijk kinderen bereiken en laten meedoen! Leergeld Nederland is blij en dankbaar dat dit ook wordt erkend en ondersteund door de Rabobank Foundation, waarvan Stichting Leergeld Losser nu deze mooie bijdrage heeft ontvangen!

Bron: leergeld.nl