terug

Rotary Bridge in de Kas afgesloten met gulle gave

Bleiswijk – Met ruim 120 paren, een schitterende ambiance, een strakke organisatie en een sportieve en plezierige dag voor velen sloot Rotaryclub Lansingerland zaterdag 12 november voor de 17e keer de unieke bridgedrive in een van de kassen van Bunnik Plants in Bleiswijk af. Met tussen de paren zelfs deelnemers en organisatoren die er al die zeventien keer bij waren. Een dag die werd geopend door wethouder Ankie van Tatenhove, terzijde gestaan door de voorzitter Jelle Jukema. Mede-voorzitter Saskia van Kleef schaarde zich ditmaal tussen de deelnemers.

De dag bestond uit een tweetal zittingen met tussendoor zowel een lunch als een rondleiding door de kassen van de familie Bunnik. Ook wachtte een loterij en als extra verrassing een veiling. Hoofdsponsor van de dag Rotterdam The Hague Airport bood een rondvlucht boven de regio aan die uiteindelijk voor € 275,- van de hand ging. Winnaars van de dag werden Jan Willem Engelsman en Peter Seij. Dit jaar tevens weer tal van Lansingerlandse deelnemers, maar helaas niet doorgedrongen tot de top 10. De complete uitslag is te vinden op http://www.bridgeindekas.nl/uitslag-2016

Uniek

Elk jaar weer stropen de Rotaryleden de mouwen op om niet alleen de dag, maar ook de lunch en alle hapjes en drankjes van de dag in goede banen te leiden. Al enkele jaren daarin terzijde gestaan door de scouts van Bleiswijk (en voorheen door andere groepen die daar een geldelijke bijdrage voor hun kas voor ontvingen). Hans Bucher functioneert als coördinator van het evenement en steekt niet onder stoelen of banken hoe trots hij is. Niet alleen op de organisatie van de dag, maar ook op het feit dat hij al die jaren al een beroep kan doen op de gastvrijheid van Bunnik die het mogelijk maakt de gasten van die dag in een fraaie omgeving te kunnen ontvangen voor de onbezorgde bridgedrive. Een dag die niet alleen als goed verzorgd en sportief te boek staat, maar waar ook altijd een goed doel aan gekoppeld zit; elk jaar een ander.

Jeugdcultuurfonds Lansingerland

Ditmaal werd het Jeugdcultuurfonds als goede doel gekozen. Margriet Gersie, voorzitter van de Zuidhollandse afdeling van het Cultuurfonds, was present om de cheque in ontvangst te nemen met daarop het mooie bedrag van € 5.000,-. Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen in Lansingerland lessen op kunst- en cultuurgebied kunnen volgen; ook kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen tóch kunnen meedoen. Dat kan door een samenwerking tussen ouders, school of andere organisaties die een aanvraag doorspelen naar een intermediair. In Lansingerland maken tot nu toe ruim dertig kinderen gebruik van het fonds, maar dat zouden er meer kunnen worden. Het Jeugdcultuurfonds kent een goede samenwerking tussen de gemeente Lansingerland, Rotary en het fonds zelf.

Bron: Heraut Online
Door: Trees Borkus-Henskens