Pak aan!

Geen geld voor muziekles of instrument? Pak aan!

 

Als er thuis te weinig geld is voor les of een instrument, helpt het Jeugdcultuurfonds met (een bijdrage in) het lesgeld. Om muziek te maken, is er natuurlijk een instrument nodig. Geen probleem! Via ‘Pak aan!’ worden de instrumenten beschikbaar gesteld door het Instrumentendepot Leerorkest. Het lenen is gratis. Bijna alle instrumenten zijn te leen: viool, gitaar, drums, dwarsfluit, harp, cello, fagot, trompet – teveel om op te noemen. Een echte piano kunnen we nog niet aanbieden, maar een keyboard wél. Al op muziekles en is er een ander of beter instrument nodig? Dat kan ook!

Let op: Een instrument lenen gebeurt altijd in combinatie met muziekles via het Jeugdcultuurfonds.

Bent u ouder, leerkracht of muziekdocent?

Ouders en muziekdocenten kunnen niet zelf een aanvraag voor muziekles en instrument indienen. Aanvragen worden gedaan door een ‘intermediair’: bijvoorbeeld een leerkracht, een medewerker van het sociaal wijkteam, jeugdzorg of schuldhulpverlening. Meer weten over het doen van een aanvraag? Lees hier bij ‘Aanvragen’.

Bent u intermediair of wilt u intermediair worden?

Ga dan direct door naar aanvragen. U kunt daar eenvoudig online een aanvraag doen voor een bijdrage in het lesgeld, een instrument of om intermediair te worden.

Heb jij de poster online of op school gezien en wil je op les?

De juf of meester, de docent of een andere vertrouwenspersoon op school kan je helpen om samen met je ouder(s) een aanvraag voor muziekles en een instrument te doen.

Kinderen en jongeren in Amsterdam kunnen een aanvraag doen via Jongerencultuurfonds.

Lees hier meer over het Instrumentendepot Leerorkest.