Ontwerp je dier

Door het hele land heen organiseren Jeugdcultuurfondsen stoepkrijtwedstrijden waarbij kinderen een plein opvrolijken met stoepkrijt tekeningen. Het doel is een leuke ochtend of middag voor ieder kind dat mee wil doen, vrolijkheid op straat en uiteindelijk een nieuw dier in onze huisstijlstal met bijbehorende plaktattoo! En hoe meer naamsbekendheid voor het jeugdcultuurfonds, hoe meer kinderen we kunnen steunen. Kinderen hoeven zich niet van tevoren op te geven. Het is leuk als ze meedoen aan de wedstrijd maar gewoon lekker tekenen mag ook!

(op de foto: winnend ontwerp van 2016)

De wedstrijd

Van alle tekeningen worden foto’s gemaakt die op de speciale Facebookpagina worden gezet. Kinderen kunnen daar hun eigen tekeningen terugvinden, liken en delen. Het aantal likes en een deskundige jury (Ruben Steeman, grafisch ontwerper, Bertien Minco, directeur van het Jeugdcultuurfonds en kunstenares/presentator én ambassadeur van het Jeugdcultuurfonds Judith Osborn) bepaalt uiteindelijk de winnaar. Van het winnende ontwerp wordt een plaktattoo gemaakt en de winnaar wordt in het zonnetje gezet.

Overzicht wedstrijden

De Stoepkrijtwedstrijd komt naar je toe!

  • 22 maart in Bussum: Bussumse Muziekschool / Versa Welzijn

zelf Online een dier ontwerpen?

Kinderen kunnen ook online een eigen dier ontwerpen. Klik hier en maak je eigen dier! Het filmpje laat zien hoe je een dier kunt ontwerpen!

Een  stoepkrijtwedstrijd organiseren?

Bent u:

  • Coördinator/bestuurder van een lokaal Jeugdcultuurfonds en wil je ook een wedstrijd organiseren? Het is niet moeilijk. Coördinator van een Jeugdcultuurfonds? Download dan deze handleidingDaarin staat alles wat u weten moet.
  • Werkt u bij en museum of andere (culturele) instelling en vindt u een stoepkrijtwedstrijd een goed idee? Kijk dan hier voor alle ins en outs.