terug

Lijsttrekkers over kunst en cultuur

‘Maatschappelijke zuurstof’, ‘troost’,’muziek helpt’, ‘zet aan het denken’, ‘kunst bindt ons’. Zomaar wat uitspraken over kunst en cultuur van lijsttrekkers. Tijdens het verkiezingsdebat ‘Beyond Elections‘, dat Kunsten ’92 organiseerde tijdens het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) op 1 februari 2017, werd deze compilatie vertoond van interviews met lijsttrekkers van politieke partijen, opgenomen in januari 2017, in het Mauritshuis (Den Haag).

In de gesprekken vertellen Sybrand Buma (CDA), Lodewijk Asscher (PvdA), Alexander Pechtold (D66), Emile Roemer (SP), Gert-Jan Segers (Christen Unie), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks, nr 2 op de kandidatenlijst) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) wat kunst en cultuur voor hen betekenen. Wat was hun meest indrukwekkende culturele ervaring? Hoe heeft deze hun blik op de maatschappij beïnvloed? Wat nemen zij daarvan mee in de politiek? We publiceren in de komende weken de integrale interviews op de site, maar we starten met een compilatie.

 

Deze interviews zijn een initiatief van Kunsten ’92LKCACJPJeugdcultuurfondsCultuurconnectie en Fonds voor Cultuurparticipatie.