terug

Judith Osborn ambassadeur Jeugdcultuurfonds

Programmamaker, beeldend kunstenaar en cultureel ondernemer Judith Osborn is de nieuwe ambassadeur van het Jeugdcultuurfonds. Onlangs werd bij  RTL Z haar programmaserie ‘Iedereen een Kunstenaar’ uitgezonden waarin ze samen met een aantal BN’ers waaronder  Arthur Japin en Hugo Borst, schilderijen maakte die vervolgens geveild werden. De opbrengst  –  maar liefst € 10.000 ! – ging naar het Jeugdcultuurfonds.

Judith vindt het heel belangrijk dat kinderen zich creatief kunnen ontwikkelen. “Creativiteit helpt je daarmee om te gaan. Daarom is het zo belangrijk dat kinderen, álle kinderen, de kans krijgen hun creativiteit te ontwikkelen, “ zegt Judith. “Juist kinderen die van huis uit niet veel mee krijgen, hebben het zo nodig dat ze zich leren uiten, leren communiceren en zelfvertrouwen krijgen. Dat is wat creativiteit  doet. Kunst maakt je wereld groter. Je leert jezelf beter kennen. Het is de ultieme ontdekkingsreis naar jezelf.”

Meer weten over Judith Osborn en waarom ze het Jeugdcultuurfonds zo belangrijk vindt? Lees hier een interview met Judith!