terug

JEUGDSPORTFONDS EN -CULTUURFONDS CASTRICUM STARTEN

De gemeente Castricum gaat het voor kinderen van minimagezinnen makkelijker maken om mee te doen aan sportieve en culturele activiteiten. Daarvoor heeft wethouder Kees Rood op 14 september in cultureel centrum Geesterhage een samenwerkingsovereenkomst getekend samen met Tamara Roos van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. De heer Klaver, directeur Particulieren van Rabobank Noord-Kennemerland overhandigde namens de Rabobank Foundation, een cheque aan de wethouder.

Kinderen van minimagezinnen kunnen meedoen
Door samenwerking met het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds en de Rabobank kunnen ook kinderen van minimagezinnen in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo meedoen aan sportieve en culturele activiteiten. Door te sporten of creatief bezig te zijn ontwikkelt een kind zich beter en vermindert de kans op sociale uitsluiting. Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en/of de sportattributen voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum. Het Jeugdcultuurfonds creëert voor deze kinderen kansen op cultureel vlak. Zo kunnen zij bijvoorbeeld dans- of muzieklessen volgen of lid worden van een andere culturele vereniging. Er zijn daarvoor per fonds spelregels opgesteld.

Aanmelden via intermediairs
Kinderen kunnen alleen worden aangemeld door intermediairs: professionals uit de zorg- en welzijnssector, zoals huisartsen, medewerkers in de jeugdzorg of het maatschappelijk werk, en leerkrachten uit het onderwijs. Zij kennen de thuissituatie van het kind en kunnen een aanvraag indienen via een website.