terug

Jeugdcultuurfonds Vianen van start

Wethouder Frank Meurs van de Gemeente Vianen en Hans Spigt, voorzitter van het Jeugdcultuurfonds provincie Utrecht ondertekenden op 21 maart 2017 een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vond plaats bij Muziekschool Vianen, waar op dat moment de kinderen van de muziekschool aan het repeteren waren onder leiding van docent Adriaan Dropsie. De kinderen van de muziekschool bekrachtigden het officiële startschot moment met een feestelijk optreden.

 De gemeente Vianen vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen aan kunstbeoefening, niet alleen tijdens schooltijd maar ook in hun vrije tijd. Kinderen en jongeren die buiten schooltijd graag op muziek-, dans-, theater- of schilderles zouden willen, maar waarvan het gezin dit niet kan betalen, kunnen de lessen vanaf nu vergoed krijgen via het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds stelt zich tot doel om kinderen van financieel minder draagkrachtige gezinnen op een snelle, effectieve en laagdrempelige manier een kans te bieden om zich te ontwikkelen op cultureel gebied. Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is het startsein gegeven voor een Jeugdcultuurfonds in Vianen.

Rabobank Foundation
Naast de gemeente Vianen ondersteunt ook de Rabobank Foundation de missie van het Jeugdcultuurfonds en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds Vianen € 2.500 bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen opdracht: (Kans)arme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld muziek- of dansles krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen. Het verbreedt hun horizon. Door creatieve vermogens van kinderen te stimuleren, vergroot je hun kansen in hun latere leven. De cheque werd uitgereikt door Martijn Spijk, directievoorzitter van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden.
In Vianen werken Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds samen zodat zij kinderen zo efficiënt mogelijk kunnen helpen.