terug

Jeugdcultuurfonds Stadskanaal van start gegaan

Maandag 8 mei is in Kunstenschool ZG in Stadskanaal het startsein gegeven voor het Jeugdcultuurfonds in deze gemeente. De aanwezigen werden welkom geheten door kinderen van de theatergroep van Kunstenschool ZG en verrichten tevens de openingshandeling, het doorknippen van het Jeugdcultuurfonds lint. Aansluitend tekende wethouder Francis Boen de overeenkomst tussen het Jeugdcultuurfonds en de gemeente Stadskanaal waarmee Stadskanaal nu als zevende gemeente in de provincie Groningen aangesloten is bij de provinciale Stichting Jeugdcultuurfonds Groningen. De gemeente Stadskanaal heeft aan de Stichting Jeugdcultuurfonds een subsidie verstrekt van jaarlijks € 7.500 tot en met 2020.

De Rabobank Foundation ondersteunt het Jeugdcultuurfonds en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds in Stadskanaal € 2.500 bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen ‘opdracht’: kansarme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld muziek- , theater-, teken- of dansles krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen. Bestuurslid Jola Meijer van het Jeugdcultuurfonds Groningen ontving dan ook uit handen van Rabobank Zuid en Oost Groningen (Harriëtte Potze) een cheque van € 2.500,-.

Het Jeugdcultuurfonds wil ervoor zorgen dat ieder kind de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld muziek- of theaterles te volgen. Alle kinderen toegang tot cultuur is het uitgangspunt. Ook kinderen waar thuis te weinig geld is om aan kunst- en cultuuractiviteiten te doen kunnen nu toch meedoen! Door de gezamenlijke inzet van het Jeugdcultuurfonds, de gemeente Stadskanaal en de Rabobank Foundation  kunnen het komende jaar ongeveer dertig kinderen uit de gemeente Stadskanaal deelnemen aan kunstzinnige en culturele lessen en activiteiten.