terug

Jeugdcultuurfonds nu ook van start in Purmerend

Woensdag 25 oktober was de feestelijke aftrap voor de start van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds in Purmerend. Deze fondsen maken het voor kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen mogelijk om lid te worden van een sportvereniging of deel te kunnen nemen aan een culturele activiteit.

Mevrouw Lea Sterenborg van Rabobank Waterland en omstreken overhandigde namens de Rabobank Foundation twee cheques van elk 5.000 euro aan mevrouw Tamara Roos (bestuurslid) van Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Noord-Holland en wethouder Roald Helm. Deze bijdrage van de Rabobank is aanvullend op de 170.000 euro die de gemeente in de fondsen heeft gestort.

Hoe werken de fondsen?
Beide fondsen werken met intermediairs. De intermediairs zijn nodig om er voor te zorgen dat kinderen, die graag willen sporten of cultuur willen opsnuiven, dat ook daadwerkelijk kunnen doen. Intermediairs voor het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds zijn tussenpersonen, die professioneel betrokken zijn bij de opvoeding en zorg van een kind. Denk aan jongerenwerkers, wijkbuurtsportcoaches, intern begeleiders van een school of schoolmaatschappelijk werkers. Intermediairs kunnen op eenvoudige wijze aanvragen bij de fondsen doen voor kinderen zodat het kind kan doen wat zij of hij leuk vindt