terug

Jeugdcultuurfonds in Haren

Sinds deze maand kunnen ook kinderen uit de gemeente Haren meedoen aan een cursus muziek, dans, theater/toneel of beeldende kunst als er thuis te weinig financiële mogelijkheden voor zijn. Wethouder Mathilde Stiekema gaf in ’t Clockhuys het startsein middels de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen het Jeugdcultuurfonds en de gemeente Haren.

De Rabobank Foundation ondersteunt het Jeugdcultuurfonds en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds voor elke gemeente € 2.500 bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen ‘opdracht’: kansarme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld muziek- , theater-, teken- of dansles krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen. Bestuurslid Jola Meijer van het Jeugdcultuurfonds Groningen ontving dan ook uit handen van Rabobank Stad Midden Groningen een cheque van € 2.500,-.

Deze kick-off bijeenkomst werd opgeluisterd door enkele optredens en presentaties van kinderen van ’t Clockhuys, Centrum voor Kunst en Cultuur.

                      

Het Jeugdcultuurfonds wil ervoor zorgen dat ieder kind de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld muziek- of theaterles te volgen. Alle kinderen toegang tot cultuur is het uitgangspunt. Ook kinderen waar thuis te weinig geld is om aan kunst- en cultuuractiviteiten te doen kunnen nu toch meedoen! Door de gezamenlijke inzet van het Jeugdcultuurfonds, de gemeente Haren en de Rabobank Foundation  kunnen het komende jaar een grote groep kinderen uit deze gemeente deelnemen aan kunstzinnige en culturele lessen en activiteiten.