terug

Jeugdcultuurfonds gestart in Heerde Gelderland

Afgelopen donderdag  9 maart heeft  wethouder  Berkhof de overeenkomst  met het Jeugdcultuurfonds ondertekend en de  reeds bestaande overeenkomst met het Jeugdsportfonds is verlengd. Namens het Jeugdsport- en Jeugcultuurfonds was bestuurslid Aukje Sinte Maartensdijk aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Daarmee neemt de gemeente Heerde vanaf nu, naast het Jeugdsportfonds de komende 4 jaar ook deel aan het Jeugdcultuurfonds. Voor kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen wordt het zo eenvoudiger om  deel te nemen aan bijvoorbeeld  muzieklessen of danslessen of lid te worden van een sportvereniging.

Het Jeugdcultuurfonds stelt zich, net zoals het Jeugdsportfonds, tot doel om kinderen van financieel minder draagkrachtige gezinnen op een snelle, effectieve en laagdrempelige manier een kans te bieden om zich te ontwikkelen op cultureel gebied. Alle kinderen in Heerde kunnen dan meedoen! Door deel te nemen aan bijv. muziek- of dansles krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen. Het verbreedt hun horizon. Door deze creatieve vermogens van kinderen te stimuleren hebben ze in hun latere leven meer kansen.

De Rabobank Foundation Nederland ondersteunt de missie van het Jeugdcultuurfonds -het helpen van kinderen uit kansarme gezinnen die graag op muziek- of dansles gaan-  en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds in Heerde € 2.500,- bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen opdracht: kansarme mensen in groepsverband toegang biedt tot kansrijke netwerken. Directievoorzitter Gerrit Wielink van de Rabobank Noord-Veluwe is hierbij aanwezig om namens de Rabobank Foundation de cheque te mogen overhandigen. De Rabobank  Foundation Nederland sponsort het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds.

Aanmelden Jeugdcultuurfonds en Jeugdsportfonds

Het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds is er voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een minimum inkomen. Kinderen aanmelden gaat via de  intermediairs in Heerde. Voor vragen over  het Jeugdsport- en of Cultuurfonds in Heerde kunt u terecht bij het lokale aanspreekpunt in Heerde Dennis Jolink per mail via cfheerde@gmail.com.