terug

Iedereen kan schilderen met Judith Osborn

Judith Osborn nodigt in haar nieuwe programma ‘Iedereen een kunstenaar’ spraakmakende Nederlanders uit waarmee ze samen een schilderij maakt. De opbrengst van de geveilde werken gaat naar het Jeugdcultuurfonds.

In het nieuwe RTL Z programma Iedereen een Kunstenaar nodigt ze opmerkelijke Nederlanders uit achter de schildersezel. Osborn interviewt terloops terwijl ze samen een schilderij maken. Een leuke en spontane manier om elkaar en elkaars creatieve kant beter te leren kennen, zegt ze. Als Judith en haar gast klaar zijn zetten ze allebei hun handtekening. Hierna wordt het werk geveild via veilingsite CataWiki waarna de opbrengst naar het Jeugdcultuurfonds gaat. Osborn vindt het raar dat er zo weinig geld is om de jeugd zichzelf creatief te laten ontwikkelen. “Als je dat talent niet vroegtijdig ontdekt en stimuleert, dan schiet je jezelf later in de voet.”

Ze merkt zelf nog steeds hoe prettig het is om je af en toe even onder te dompelen in cultuur. “Als ik naar een mooie film ben geweest en weer naar buiten stap, dan bekijk ik de straat toch anders. Dan is mijn wereld weer groter geworden. Dat wil ik mijn gasten ook laten ervaren. En via de opbrengsten van de geveilde schilderijen hoop ik iets van die inspiratie door te geven aan de jeugd.”

Schrijver Arthur Japin bijt vanavond 3 november het spits af als gast. Daarna volgen onder andere Bobbi Eden, Wilfred Genee, Marianne Thieme en Hugo Borst. Vanaf donderdag 3 november wekelijks om 22:00 uur bij RTL Z.