terug

De Grootste Band van Nederland komt er aan!

Stel je voor. Zo’n 250 muzikanten die samen muziek maken op een van de mooiste pleinen van Nederland: de Grote Markt in Haarlem. De Grootste Band van Nederland laat op zondag 29 mei 2016 Haarlem op z’n grondvesten trillen. Zestig drumstellen, zestig bassen, zestig gitaren en tientallen zangers en zangeressen gaan die dag samen uit hun dak. Stil zitten is geen optie!
De mensen van de Grootste Band van Nederland vinden het heel mooi en inspirerend en gaaf is om samen muziek te maken. Ze vinden het nog mooier, inspirerende en gaver als ook anderen dat kunnen doen. Iedereen moet muziek kunnen maken! Vooral kinderen die anders de kans niet krijgen. En dat is precies waarom het Jeugdcultuurfonds het goede doel is van de Grootste Band van Nederland. Het Jeugdcultuurfonds stelt kinderen die in armoede leven in staat om muzieklessen te volgen. Of te dansen, te zingen of te schilderen.

Van het spektakel op 29 mei wordt een videoclip gemaakt. Zodat de wereld ziet waar Haarlem toe in staat is, maar vooral ook om andere steden te inspireren ook een Grootste Band samen te stellen. En wie weet groeit de Grootste Band van Nederland dan uit tot de Allergrootste Band van de Wereld!

MAAK GESCHIEDENIS EN DOE MEE!
We zijn nog op zoek naar drummers, zangers en gitaristen, die mee willen doen op
29 mei 2016. Dus: heb je zin om deel uit te maken van een historische gebeurtenis? Speel dan mee met de Grootste Band van Nederland!
Aanmelden kan op de Facebookpagina: Ik Wil Meedoen Aan De Grootste Band Van Nederland of stuur een mailtje aan alain@timmers.nl. Door betaling van een commitment tientje, verzeker je je van een plek op het podium!

Meer informatie? www.dgbvn.nl of mail met Alain Timmers – alain@timmers.nl.

De Grootste Band van Nederland (DGBVN) wordt georganiseerd door Alain Timmers, Mart Pos, Renee de Borst (secretaris), Martin van Rooden en Falco Bloemendal (bestuurslid). Comité van Aanbeveling: Bernt Schneiders (burgemeester van Haarlem), Jack van der Hoek (wethouder Cultuur gemeente Haarlem), Jaap Lampe (directeur Philharmonie en Stadsschouwburg Haarlem), Jeroen Blijleve (Directeur Patronaat), Boudewijn de Groot (zanger) en Erik van Muiswinkel (cabaretier)