terug

Geslaagde Intermediairsavond

Jeugdcultuurfonds Drenthe organiseerde op 18 februari jl. een Intermediairsavond bij De Bonte Wever in Assen. Een avond vol verrassingen, inspiratie en betrokkenheid.

Frits Alberts, wethouder Maatschappelijke Ontwikkeling en Sport gemeente Borger-Odoorn en tevens voorzitter van Jeugdsport- en cultuurfonds Drenthe, opende de avond met een korte introductie van beide fondsen. Van oudsher is het Jeugdsportfonds Drenthe wel bekend, maar bij navraag wie van de intermediairs ook actief is voor het Jeugdcultuurfonds, gingen maar weinig vingers de lucht in. De reden voor deze onbekendheid ligt in het feit dat er maatschappelijk gezien vaak meer aandacht voor sport is dan voor cultuur. Bestuurslid en directeur K&C Marieke Vegt gaf uitleg; “Iedereen weet dat sporten voor elk kind gezond is. Maar het mee kunnen doen aan culturele activiteiten maakt kinderen gelukkig. En dan hebben we het niet alleen over het bespelen van een instrument, maar ook acteren, dansen of deelnemen aan een hiphop groep valt hieronder.” Alle aanwezigen waren het er dan ook over eens dat er nog veel meer aandacht moet komen voor het Jeugdcultuurfonds. Zo werd de wens uitgesproken dat er dit jaar nog meer kinderen geholpen kunnen worden door de bijdragen van beide fondsen. Aan het eind van het programma kon iedereen genieten van een koud- en warmbuffet.

Sportgala Drenthe
Na de Intermediairsavond waren alle gasten uitgenodigd voor het Sportgala Drenthe. Tijdens deze bijeenkomst overhandigden de gezamenlijke Drentse gemeenten een cheque van € 3000,00 voor het Jeugdsport- en cultuurfonds Drenthe. Met dit geld krijgen nog meer kinderen uit achterstandsgezinnen een kans om mee te doen met sport- of cultuuractiviteiten.

Foto’s van deze avond zijn terug te zien op onze Facebookpagina.