terug

Gemeente Loppersum aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds

Gisteren werd tijdens een feestelijk middag met verschillende sport- en cultuuractiviteiten het startsein voor het Jeugdcultuurfonds in de gemeente Loppersum gegeven. Na de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door wethouder Bé Schollema en bestuurslid Jola Meijer , werd er namens de RabobankFoundation een cheque uitgereikt van € 2.500,-  door Nico Visser (directeur Bedrijven) van Rabobank Noord-Groningen. Met de subsidie van de gemeente, de bijdrage van de RabobankFoundation en eigen middelen van het fonds kunnen zeker 22 kinderen meedoen aan kunst- en culturele activiteiten.

Kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar uit de gemeente Loppersum die graag op muziek-, dans- of theaterles willen of aan beeldende kunst willen doen maar waar thuis te weinig geld voor is, kunnen vanaf nu gebruik maken van het Jeugdcultuurfonds.

Het Jeugdcultuurfonds was zelf ook aanwezig tijdens deze middag met een stoepkrijtwedstrijd. De kinderen werd gevraagd een nieuw dier voor het Jeugdcultuurfonds te ontwerpen. Het winnende ontwerp van deze landelijke actie wordt eind van dit jaar gekozen door een deskundige jury. Van zijn/haar dier wordt vervolgens een eigen plak-tattoo gemaakt en toegevoegd aan de diertjes van het Jeugdcultuurfonds. Binnenkort verschijnen alle ontwerpen van de ontwerpers in Middelstum op de facebookpagina Ontwerp je dier – Jeugdcultuurfonds.