Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland betaalt de contributie / het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek – of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus.

Voor ouders

Wat moet je doen?

Stap 1. Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3. De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Let op: De spelregels kunnen per gemeente verschillen

Voor intermediairs

Ik help een kind

Je komt ze vast regelmatig tegen tijdens je werk: kinderen die niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen omdat er thuis te weinig geld is. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Gelukkig kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpen. Wij betalen het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Zie jij in je werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis niet genoeg geld is om mee te doen? Word dan intermediair!

Intermediair worden?

Intermediair word je door je aan te melden bij ons aanvraagsysteem. Als je aan de criteria voldoet, word je erkend als intermediair en kun je aanvragen voor een of meerdere kinderen indienen. Heb je vragen? Neem contact op met de coördinator.

Voor gemeenten

Meedoen is niet moeilijk

Wilt u meer informatie over het starten van een eigen fonds of het aansluiten bij het Jeugdfonds, neem dan contact met ons op. We komen graag langs!

Wanneer uw gemeente zich aansluit bij het Jeugdfonds, kunnen we ook in uw gemeente kinderen die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen. Zo krijgen kinderen de kans om zich te ontwikkelen en wordt sociale uitsluiting en achterstand voorkomen. We werken met professionele intermediairs uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg en een groot netwerk van onze bevlogen vrijwilligers en maatschappelijke partners. Daardoor zijn we aanwezig in de haarvaten van de samenleving. Hierdoor bereiken wij ook kinderen die niet direct in beeld zijn, zoals gezinnen met schulden en ‘onzichtbare’ gezinnen waarvan ouders bijvoorbeeld ZZP-er of ondernemer zijn.

Lees meer over onze werkwijze en de gemeenten waar we mee samenwerken.

Volg ons op
Volg ons op

Contactgegevens

Helpdesk: Corina Cooke
Aanwezig: maandag tot en met donderdag van 9 uur tot 16 uur
Email: gelderland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 026 - 35 40 397 of 06 512 006 95

Adres: Papendallaan 60, 6816 VD Arnhem
Donaties op: NL09RABO0157582213
KvK nummer: 09217112
RSIN nummer: 821986223

Coördinator(en): Merlin Bos
Helpdesk: Corina Cooke
Aanwezig: maandag: 09.00-16.00u, woensdag: 08.00-16.00u, donderdag: 09.00-16.00u
Email: gelderland@jeugdfondssportencultuur.nl
Telefoon: 026 35 40 397

Adres: Papendallaan 60, 6816 VD Arnhem
Donaties op: NL09RABO0157582213
KvK nummer: 09217112
RSIN nummer: 821986223


Ben je al intermediair?

Log in Aanmelden

Spelregels

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Arnhem

Gemeenten met een zelfstandig fonds

Arnhem

Deze gemeenten doen mee

Download
Download

Is er geen fonds in jouw gemeente? Neem dan contact op met de coördinator.

Nieuws

Verhalen

Ambassadeurs

Partners

Provincie Gelderland

Mede dankzij de subsidie van provincie Gelderland in de afgelopen jaren hebben wij inmiddels een dekking van de fondsen Sport & Cultuur in 31 Gelderse gemeenten kunnen bereiken. We helpen jaarlijks zo’n 2000 kinderen.  We hopen deze lijn de komende jaren te kunnen voortzetten.

Stichting Leergeld

Via 103 lokale Leergeld stichtingen, die samen actief zijn in 266 (van de in totaal 380) Nederlandse gemeenten, biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Stichting Jarige Job

In Nederland zijn 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school!

Cultuur Oost

Cultuur Oost beschikt over een groot netwerk van gemeenten, onderwijs en culturele instellingen. Door middel van de samenwerking met Cultuur Oost wordt er meer bekendheid gegeven aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Gelderland! En kunnen er meer kinderen kennismaken met dans, muziek en andere vormen van cultuur.

Sam&

Sam& is het samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Samen zetten wij ons in voor alle kinderen die opgroeien in armere gezinnen. We bieden voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken.

Bestuur

Johan Kruithof (Voorzitter, regio Stedendriehoek), Marjan van Munster (Penningmeester), Rita Weeda (A.i. secretaris, regio Food Valley & Arnhem-Nijmegen), Marjon Hoogheid (Regio Rivierenland), Aukje Sinte Maartensdijk (Regio Noord-Veluwe), Gerard van Balveren (Regio Achterhoek), Edward van der Geest (Algemeen)

Aanmelden nieuwsbrief en handige downloads

Blijf op de hoogte en schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland.

Logo JFSC Folders JFSC Ouders Folder JFSC Intermediairs Ouderkaart invulformulier aanvraag JFSC Handboek JFSC gemeenten Werkdocumenten lokale aanspreekpunten Folder JFSC algemeen 0-18 jaar

Wist je dat?

gemeenten zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

kinderen groeit op in armoede.

kinderen en jongeren in 2019 de kans kregen om te sporten.

kinderen en jongeren in 2019 de kans kregen om te dansen, muziek te maken, schilderen.