Coördinator:
Annemarie Voogd
Mailadres:
lelystad@jeugdcultuurfonds.nl
Telefoon:
06 54931936
Donaties op:
NL96 RABO 0310 3887 24
Bestaat sinds:
juni 2016
KvK nummer:
34336123

Lelystadse informatie

Lelystadse ouders

Lelystadse intermediairs

Lelystadse donateurs

Lelystadse aanbieders

Uw dochter wil hiphoppen, uw zoon wil leren drummen…

…maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdcultuurfonds Lelystad helpen! Het Jeugdcultuurfonds betaalt (een deel van) het lesgeld voor kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen.

Het Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen en jongeren van 4 – 18 jaar uit gezinnen waar geen geld voor lessen aan een muziek of dansschool of andere creatieve cursus.

De bijdrage van het Jeugdcultuurfonds Lelystad bedraagt maximaal € 425 per kind, per jaar voor lessen of attributen zoals een instrument of balletschoenen. Meer dan een kind? U mag ook een bijdrage aanvragen voor meerdere kinderen in het gezin.

U kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag doen. Dat wordt gedaan door een intermediair: een tussenpersoon. Intermediairs zijn te vinden op scholen, bij maatschappelijk werk, in wijkteams, bij Jeugdzorg en in gezondheidscentra. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt het lesgeld direct betaald aan de lesgever. Kunt u geen intermediair vinden? Onze coördinator kan u verder helpen!

U bent intermediair

Fijn dat u de aanvragen voor de kinderen wilt verzorgen. Mede dankzij u kunnen kinderen weer meedoen! Meteen een aanvraag doen? Ga dan naar www.allekinderendoenmee.nl

Intermediair worden?

U overweegt intermediair te worden. Daar zijn we blij mee! Hoe meer intermediairs, hoe meer kinderen we kunnen helpen. Intermediair zijn is niet moeilijk. U hoeft zich slechts één keer aan te melden als intermediair een aanvraag te kunnen indienen. Wanneer u zich via het aanvraagsysteem heeft aangemeld, wordt uw aanmelding door het Jeugdcultuurfonds Lelystad beoordeeld. Vervolgens ontvangt u na deze beoordeling een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. Als u als intermediair erkend wordt, kunt u simpelweg online uw aanvraag om een bijdrage in het lesgeld indienen.

Ja, ik steun het jeugdcultuurfonds Lelystad!

Met uw steun kunnen wij kinderen steunen die graag willen, maar waar thuis geen geld is voor lessen op kunst en cultuurgebied. U kunt het verschil maken!

Uw geld gaat direct naar de kinderen. Het Jeugdcultuurfonds betaalt het lesgeld en de instrumenten of kleding die het kind nodig heeft voor de lessen.

U kunt een eenmalige donatie doen of een machtiging afgeven voor een structurele donatie.

Direct een donatie overmaken?
U kunt een bedrag naar keuze overmaken op onze rekening:
IBAN: NL96 RABO 0310 3887 24

Vergeet u niet bij mededelingen uw contactgegevens te vermelden? Met uw adres of e-mailadres maakt u het voor ons mogelijk u persoonlijk te bedanken.

U geeft les

Dan wilt u natuurlijk dat alle kinderen kunnen dansen, zingen, toneelspelen of schilderen? Ook kinderen waar thuis geen geld is voor les. Van hiphop tot harp: het Jeugdcultuurfonds helpt!

Wij willen ook kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor lessen graag toegang geven. U heeft daar als cultuuraanbieder / lesgever ook belang bij. door in uw school te laten zien dat het Jeugdcultuurfonds bestaat, maakt u meer inschrijvingen mogelijk. U kunt bijvoorbeeld foldermateriaal neerleggen, een poster ophangen of ons vermelden op de website. Laat ons weten wat u nodig heeft. Meer weten of materiaal aanvragen? Mail naar lelystad@jeugdcultuurfonds.nl.

Aanvragen

Fijn dat u iets voor een kind wil doen. Jammer genoeg kunnen cultuuraanbieders geen aanvraag doen. Wat u wèl kunt doen: het Jeugdcultuurfonds bekend maken op uw website, in uw nieuwsbrief of via foldertjes in uw school. Als u ons een mailtje stuurt, sturen wij u de gevraagde informatie!

“Van dansen ga ik uit m’n dak!”

Sam, 10 jaar

Nieuws

Lelystad Lelystad
Jeugdcultuurfonds Lelystad van start!

Met de overhandiging van een cheque van 5000 euro namens de Rabobank Foundation uit handen van Ugur Ozcan,…

lees meer