Coördinator:
Daniëlle Poortier
Mailadres:
enschede@jeugdcultuurfonds.nl
Telefoon:
053 – 203 40 19
Adres:
Postbus 40120, 7504 RC Enschede
Donaties op:
NL53RABO0136932061 tnv Stichting Jeugdcultuurfonds Enschede
KvK nummer:
53769031
RSIN nummer:
851010131

Enschedese informatie

Enschedese ouders

Enschedese intermediairs

Enschedese donateurs

Enschedese aanbieders

Uw dochter wil hiphoppen, uw zoon wil leren drummen…

…Maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdcultuurfonds Enschede helpen! Het Jeugdcultuurfonds is er voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit gezinnen met een minimum inkomen. Het Jeugdcultuurfonds betaalt het lesgeld of een bijdrage in de benodigde attributen, zoals instrumenten of dansschoenen, tot een maximum van 400 euro per kind, per cursusjaar.

De aanvraag voor een bijdrage kunt u niet zelf doen, die wordt gedaan door een intermediair: een tussenpersoon. Intermediairs zijn te vinden op scholen, bij maatschappelijk werk, in wijkteams, bij Jeugdzorg en in gezondheidscentra. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt het lesgeld direct betaald aan de lesgever. Onze coördinator weet precies  waar u een intermediair kunt vinden en kan u meer vertellen over de werkwijze.

Wellicht bent u al bekend bij Stichting Leergeld Enschede. Leergeld Enschede treedt op als intermediair voor het Jeugdcultuurfonds Enschede. Neem als ouder(s)/verzorger(s) contact op met Leergeld Enschede voor het doen van een aanvraag.

Kindpakket Enschede: Ieder kind kan meedoen!

De Gemeente Enschede vindt het belangrijk dat uw kind mee kan doen aan leuke dingen. Bijvoorbeeld sporten, schoolreis of naar muziekles. Ook als u hiervoor geen of weinig geld heeft. In Enschede zijn veel organisaties die u en uw kind(eren) kunnen helpen. Op de Kindpakketpagina zetten we alle mogelijkheden voor uw kind(eren) op een rijtje. Kijk wat er voor uw kind(eren) tussen zit en vraag dit aan: www.enschede.nl/kindpakket

U bent intermediair

Fijn dat u de aanvragen voor de kinderen wilt verzorgen. Mede dankzij u kunnen kinderen weer meedoen!
Meteen een aanvraag doen? Ga naar het aanvraagsysteem.

Intermediair worden?

U overweegt intermediair te worden. Daar zijn we blij mee! Hoe meer intermediairs, hoe meer kinderen mee kunnen doen.
Intermediair zijn is niet moeilijk. U hoeft zich slechts één keer aan te melden als intermediair om een aanvraag te kunnen doen. Wanneer u zich via het aanvraagsysteem heeft aangemeld, wordt uw aanmelding door een lokaal Jeugdcultuurfonds beoordeeld. Vervolgens ontvangt u na deze beoordeling een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen.
Als u als intermediair erkend wordt, kunt u eenvoudig online een aanvraag indienen.

Ja, ik geef!

Met uw steun kunnen wij kinderen helpen die graag willen, maar waar thuis geen geld is voor lessen op kunst en cultuurgebied. U kunt het verschil maken! Uw bijdrage komt direct ten goede aan de kinderen. U kunt een eenmalige donatie doen of een machtiging afgeven voor een structurele donatie.

Direct een donatie overmaken?
U kunt een bedrag naar keuze overmaken op onze rekening:
IBAN: NL53RABO0136932061 tnv Stichting Jeugdcultuurfonds Enschede

Vergeet u niet bij mededelingen uw contactgegevens te vermelden? Met uw adres of e-mailadres maakt u het voor ons mogelijk u persoonlijk te bedanken.

Ieder kind doet mee
Ieder kind doet mee is een initiatief van Stichting Leergeld Enschede (SLE), het Jeugdsportfonds Enschede (JSF) en het Jeugdcultuurfonds Enschede (JCF).
Zij vinden dat íeder kind mee moet kunnen doen en slaan om deze reden de handen ineen om sociale uitsluiting van kinderen die opgroeien in armoede te voorkomen. ‘Nu meedoen, is straks meetellen’, is de gedachte.
De geheel nieuwe website www.iederkinddoetmee.nl biedt verschillende mogelijkheden om kinderen uit armoedegezinnen in Enschede te ondersteunen op het gebied van onderwijs, sport en cultuur. Zo kunt u kiezen voor 1 op 1 sponsoring, eenmalige donaties en giften, of sponsor één van onze projecten.

Kijk op www.iederkinddoetmee.nl voor meer informatie.

Klik hier om het jaarverslag 2015 van het Jeugdcultuurfonds Enschede (tezamen met Stichting Leergeld Enschede en het Jeugdsportfonds Enschede) te lezen.

U geeft les

Als cultuuraanbieder wilt u natuurlijk dat alle kinderen kunnen dansen, zingen, toneelspelen of schilderen?  Ook kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor lessen en de benodigde attributen. Van hiphop tot harp: het Jeugdcultuurfonds helpt!

Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair. Als cultuuraanbieder kunt u geen aanvraag doen. Wat u wél kunt doen, is laten zien dat het Jeugdcultuurfonds kan helpen. U kunt bijvoorbeeld foldermateriaal neerleggen, een poster ophangen of het Jeugdcultuurfonds vermelden op de website. Laat ons weten wat u nodig heeft. Meer weten of materiaal aanvragen? Mail naar enschede@jeugdcultuurfonds.nl.

Aangesloten cultuuraanbieders

Dans

muziek

theater / toneel

beeldend

zang

overig

 

“Mijn viool voelt lichtblauw…”

Lotte, 8 jaar