Ambassadeurs

Om meer aandacht en bekendheid te krijgen zetten vooraanstaande dansers, kunstenaren, caberatieres, BN-ers zich in voor het Jeugdsportfonds. Dit doen zij belangeloos. De ambassadeurs tonen hiermee hun maatschappelijke betrokkenheid. De ambassadeurs kennen soms ook de problemen van de kinderen uit eigen ervaring. Het Jeugdcultuurfonds is zeer blij met hun inzet.

lorenzo caboni

Per 24 februari 2016 is Bboy Lorenzo Caboni (11) de nieuwste en jongste ambassadeur van het Jeugdcultuurfonds. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Lorenzo zijn sporen in breakdance land al dik verdiend. Zo werd hij in 2015 Nederlands kampioen breakdance tijdens de Dutch B-Boy Championships in Eindhoven en was hij ook al te zien in een clip van DJ Don Diablo. Zijn doel? De beste breakdancer van de wereld worden! “Als ik dans, voel ik me meteen beter,” zegt Lorenzo. “Daarom vind ik het belangrijk dat alle kinderen dat kunnen doen. Mijn ouders hebben altijd geld gehad om mijn lessen te kunnen betalen. Maar er zijn ook kinderen waar thuis geen geld voor les is. Daarom ben ik ambassadeur  van het Jeugdcultuurfonds. Die helpt die kinderen.” Een interview met Lorenzo lees je hier. Lorenzo in actie zien? Kijk dan het filmpje op de pagina van The Floor is Yours!

Judith Osborn

Programmamaker, beeldend kunstenaar en cultureel ondernemer Judith Osborn is sinds 1 januari 2017 ambassadeur van het Jeugdcultuurfonds. Najaar 2016 werd bij  RTL Z haar programmaserie ‘Iedereen een Kunstenaar’ uitgezonden waarin ze samen met een aantal BN’ers waaronder  Arthur Japin en Hugo Borst, schilderijen maakte die vervolgens geveild werden. De opbrengst  –  maar liefst € 10.000 ! – ging naar het Jeugdcultuurfonds. Judith vindt het heel belangrijk dat kinderen zich creatief kunnen ontwikkelen.
“Creativiteit helpt je om te gaan met dingen die je in je leven tegenkomt. Daarom is het zo belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen hun creativiteit te ontwikkelen, “ zegt Judith. “Juist kinderen die van huis uit niet veel mee krijgen, hebben het zo nodig zich te uiten, leren communiceren en zelfvertrouwen krijgen. En dat is wat creativiteit doet. Kunst maakt je wereld groter. Je leert jezelf beter kennen. Het is de ultieme ontdekkingsreis naar jezelf”. Meer weten over Judith Osborn en waarom ze het Jeugdcultuurfonds zo belangrijk vindt? Lees hier een interview met Judith!

Sara Kroos


“Je zou het nu niet meer zeggen, maar ik was een heel teruggetrokken, verlegen meisje. Nul zelfvertrouwen. In de klas was ik geen gangmaker, maar toneelles durfde ik wel. Daar ontdekte ik dat ik creatief kon denken, mijn fantasie kon gebruiken, liedjes kon schrijven. Daar kon ik mijn s
ores vergeten. Ik bloeide helemaal op”.

Sara Kroos won de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival in 2000 en kreeg landelijke bekendheid door haar optreden in het tv programma de Lama’s. Zij toert nu door het land met haar voorstellingen en presenteert op Radio 2 het programma ‘Sara op Zondag’.

Jorgeverkroost

Jorge Verkroost

“Iedereen kan zingen en dansen, maar echt les krijgen en jezelf ontwikkelen is niet voor iedereen weggelegd. Ik ben ambassadeur van het Jeugdcultuurfonds, omdat ik zelf wel die kans gekregen heb en dat gun ik ieder kind!” Jorge Verkroost is acteur, zanger, presentator en als koordirigent/vocal coach verbonden aan het koor van Kinderen voor Kinderen.

 

 

 

 

AlidaDors

Alida Dors

“Een van de leukste en lekkerste dingen op aarde is voor mij ‘in de Flow zijn’, als ik lekker met dans bezig ben. Het zou vreselijk jammer zijn als sommige jongeren dit nooit zullen beleven vanwege financiële redenen”.

Alida Dors is hiphopdanseres, ze was van jongs af aan actief in verschillende danscrews en ontwikkelde zich tot een choreograaf die nieuwe bewegingsstijlen creeërt. Met haar stichting BackBone werkt zij aan de vernieuwing van de hiphop en trekt daarmee een jong publiek.

 

 

 

liza

Liza Ferschtman

“Voor ieders ontwikkeling is muziek belangrijk, maar voor kinderen helemaal. Daar zet ik me graag voor in. Ik heb er ontzettend veel zin in!”

Violiste Liza Ferschtman wordt nu al beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken. Zij treed op in binnen- en buitenland met verschillende orkesten en beroemde dirigenten.