Doe een aanvraag

Wilt u weten hoe het Jeugdcultuurfonds werkt? Kijk dan onderstaande video over onze werkwijze:

Stap 1:

wie bent u
Kind/Ouder
Ouder/Kind
Leerkracht/Hulpverlener
Leerkracht/ Hulpverlener
Intermediair
Intermediair
Cultuuraanbieder
Cultuur-aanbieder

Ouders en kinderen

Uw dochter wil hiphoppen, uw zoon wil leren drummen.  Maar u heeft geen idee waar u het geld vandaan moet halen. Misschien kan het Jeugdcultuurfonds helpen! Het Jeugdcultuurfonds betaalt het lesgeld waarbij de richtlijn € 450 per kind, per cursusjaar is voor kinderen van 4-18 jaar uit gezinnen waar thuis geen geld is voor lessen. Het bedrag kan in uw gemeente afwijken omdat een aantal gemeenten eigen spelregels heeft. Als dat zo is, vindt u ze op de pagina van het fonds bij u in de buurt. Wil het kind liever sporten? Kijk dan vooral even op de site van het Jeugdsportfonds!

Wilt u een aanvraag doen? U kunt ter voorbereiding van de aanvraag dit basisformulier ingevuld meenemen naar de intermediair. Klik op verder voor meer informatie over een Jeugdcultuurfonds in uw woonplaats. Is er geen Jeugdcultuurfonds in uw woonplaats? Neem dan even contact op met de coördinator in uw provincie. Wie weet is er een mouw aan te passen.

Eigenlijk bent u al intermediair…

Iedere professional, werkzaam in het onderwijs, hulpverlening of gezondheidszorg is een potentiële intermediair. Ziet u in uw werk regelmatig kinderen uit gezinnen waar thuis geen geld is voor lessen op kunst en cultuurgebied? Word dan intermediair. Kleine moeite, groot effect!  Als intermediair kunt u eenvoudig online een aanvraag doen voor een bijdrage in het lesgeld. Hoe meer intermediairs, hoe meer kinderen we kunnen helpen.

Bent u al intermediair en wilt u een aanvraag doen? Ga dan direct door naar het aanvraagsysteem.

Intermediair worden is niet moeilijk!

U hoeft zich slechts één keer aan te melden om als intermediair een aanvraag te kunnen indienen. Als u al intermediair bent voor het Jeugdsportfonds, bent u vanzelf ook intermediair voor het Jeugdcultuurfonds. Wanneer u zich via ons aanvraagsysteem heeft aangemeld, wordt uw aanmelding door een lokaal Jeugdcultuurfonds beoordeeld. Vervolgens ontvangt u een bericht van goed- of afkeuring. Dit kan enige werkdagen in beslag nemen. Als u als intermediair erkend wordt, kunt u simpelweg online uw aanvraag om een bijdrage indienen.

Kansen voor alle kinderen

U kunt nog meer betekenen voor kinderen! Door een aanvraag te doen voor bijvoorbeeld schoolgeld, schoolreisjes, een verjaardag vieren of die fiets die zo hard nodig is. Meer weten? Kijk op www.kansenvoorallekinderen.nl.

 

U geeft les

Als cultuuraanbieder wilt u natuurlijk dat alle kinderen kunnen dansen, zingen, toneelspelen of schilderen. Ook kinderen uit gezinnen waar geen geld is voor lessen en de benodigde attributen. Van hiphop tot harp: het Jeugdcultuurfonds helpt!

Hoe belangrijk meedoen is, vertellen kinderen in dit filmpje over het Leerorkest Amsterdam Zuidoost.

U kunt als lesgever geen aanvragen doen voor een bijdrage in het lesgeld, aanvragen worden gedaan door een onafhankelijke intermediair die professioneel betrokken is bij het kind. Wat u wél kunt doen, is laten zien dat het Jeugdcultuurfonds kan helpen. U kunt bijvoorbeeld foldermateriaal neerleggen, een poster ophangen of het Jeugdcultuurfonds vermelden op de website. Laat ons weten wat u nodig heeft. Meer weten of materiaal aanvragen? Mail naar info@jeugdcultuurfonds.nl.

 

Stap 2:

waar woont u?
Vind een jeugd-cultuurfonds in je gemeente of provincie

Stap 3:

wat kunt u doen?

U kunt terecht bij het Jeugdcultuurfonds [fondsnaam].

Aanvraag doen?
U kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag doen. Dat wordt gedaan door een intermediair: een onafhankelijk tussenpersoon die uw gezin vaak al kent. Intermediairs zijn te vinden op scholen, bij maatschappelijk werk, in wijkteams, bij Jeugdzorg en in gezondheidscentra. Als de aanvraag goedgekeurd is, wordt het lesgeld direct betaald aan de lesgever. De coördinator van dit fonds weet precies waar u een intermediair kunt vinden die voor u een aanvraag in kan dienen.

Om een aanvraag voor een kind in te dienen, heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam van de cultuurinstelling waar uw kind op les wil, welke attributen er minimaal nodig zijn en een financiële motivatie. Neem ter voorbereiding van de online aanvraag dit basisformulier ingevuld mee naar de intermediair.

[fondsknop]

U kunt terecht bij het Jeugdcultuurfonds [fondsnaam]. Neem contact op met de intermediair, die kan u helpen een intermediair te vinden om een aanvraag te doen voor uw kind.

[fondsknop]

U kunt terecht bij het Jeugdcultuurfonds [fondsnaam]. Neem contact op met de intermediair, die kan u helpen een intermediair te vinden om een aanvraag te doen voor uw kind.

[fondsknop]

<h3>Jammer!</h3>

Helaas is er nog geen Jeugdcultuurfonds actief in deze postcode. Meer weten over het starten van ene Jeugdcultuurfonds? Neem contact met ons op!

“De juf zegt dat ik talent heb!”

Barbara, 11 jaar