terug

Jeugdcultuuraward! door Kunstbedrijf en Jeugdcultuurfonds

21 april 2016 is de Jeugdcultuuraward! (Ja!) geïntroduceerd door het Kunstbedrijf en Jeugdcultuurfonds Arnhem. Tijdens een feestelijk moment waarop de samenwerking tussen beiden werd beklonken maakte Sikko Cleveringa, creatief programmaleider van het Kunstbedrijf, bekend dat deze stimuleringsprijs jaarlijks uitgereikt gaat worden aan het meest vernieuwende initiatief rond actieve cultuurparticipatie en -productie met jeugd en jongeren van 4 tot 18 jaar in één of meerdere wijken in Arnhem. Tijdens dit moment in Rozet waren onder andere wethouder Gerrie Elfrink, Ted Alkemade (GelrePas), het bestuur en andere genodigden zoals cultuuraanbieders aanwezig. Het ontworpen logo en beeldje werden onthuld. (zie bovenstaand)

Dit gezamenlijk initiatief is ontstaan in de nauwere samenwerking tussen beiden. Deze samenwerking is vastgelegd in een convenant, dat tevens 21 april werd ondertekend door Charlotte Hegeman (directeur Kunstbedrijf) en Karen Verkerk (bestuur Jeugdcultuurfonds Arnhem). In het convenant staan meerdere speerpunten die zij willen bereiken in de periode tot aan december 2018. Onder andere samenwerking met scholen en maatschappelijke instellingen in Arnhem en cultuurmakelaars in de wijken om meer intermediairs te werven en kinderen te bereiken.

Ken jij een initiatief dat deze prijs verdient of wil je een eigen project voordragen? Laat het ons weten! Vul het onderstaande formulier in en stuur dit ingevuld retour naar arnhem@jeugdcultuurfonds.nl. Als je hulp nodig hebt met invullen, dan kun je contact opnemen met Sonja Meijer via hetzelfde mailadres.

Aanmeldformulier Arnhemse Jeugdcultuuraward!

De prijs wordt uitgereikt tijdens de open dag voor kunsteducatie in Rozet. In 2016 is dat op zaterdag 18 juni. Kandidaten kunnen zich tot 31 mei aanmelden of worden voordragen.

Een onafhankelijke jury nomineert drie initiatieven. Op de dag van de prijsuitreiking wordt bekend gemaakt wie de eerste, tweede en derde prijs hebben gewonnen. Alle drie de initiatieven krijgen maximale publiciteit. De eerste prijs is een bedrag van € 750, de tweede en derde prijs € 250. De prijs wordt uitgereikt aan de artistiek leider van het initiatief en de bedoeling is dat het bedrag wordt besteed aan het verbreden of verdiepen van een vervolg initiatief.