terug

Start Lelystad vol Muziek

Hou je van muziek en lijkt het je leuk een instrument te leren bespelen?
In november 2017 start Lelystad Vol Muziek. Voor de derde keer kunnen alle kinderen uit groep 5 en 6 zich aanmelden!

Vanaf 11 september 2017 start de werving op de basisscholen in Lelystad, maar wanneer kinderen zeker willen zijn van een plek kunnen zij zichzelf nu al via www.lelystadvolmuziek.nl inschrijven.

Het project start op woensdag 15 november met een feestelijke Kick-off bijeenkomst in de theaterzaal van De Kubus, waarna kinderen het instrument mee naar huis krijgen.

Op drie locaties in Lelystad kunnen kinderen in een groepje van minimaal 5 en maximaal 7 kinderen op muziekles. Het kind kiest (uit drie instrumenten) het instrument van keuze. Dit instrument krijgen zij voor de duur van de cursus in bruikleen. De muzieklessen worden gegeven door vakdocenten van Kubus.

Kinderen komen zelfstandig of met de ouder(s)/verzorger(s) naar de leslocatie. Daar worden alle leerlingen opgevangen door een medewerker met een pedagogische achtergrond, die gedurende de lessen op de locatie aanwezig blijft.

Info
De kosten voor deze cursus bedragen € 95,- (inclusief bruikleen van het instrument).
Kinderen die gebruik maken van de BSO van GO! Kinderopvang krijgen € 15,- korting op de cursus.
Zijn de kosten een probleem, dan kan het Jeugdcultuurfonds Lelystad helpen: zij vergoeden mogelijk zowel het lesgeld als de mogelijke aanschaf van een instrument tot een maximum van € 425,-. Kijk hier voor meer informatie: https://www.jeugdcultuurfonds.nl/lelystad

Voor meer informatie kunt u mailen naar de projectleider i.v.enk@dekubuslelystad.nl.

Locaties en instrumenten
Ziezo – Voorstraat 602
Maandag 15.45 – 16.45 uur
Gitaar – klarinet/saxofoon – trompet

OBS De Lepelaar – Kempenaar 14-58
Dinsdag 15.45 – 16.45 uur
Accordeon – dwarsfluit – viool

OBS Triangel – Botter 40-75
Woensdag 15.30 – 16.30 uur
Gitaar – keyboard – slagwerk

De cursus is bedoeld als een tweejarige introductie. Na twee jaar kunnen leerlingen nog voor een langer lessen blijven volgen op een ‘Lelystad vol Muziek’ locatie.