terug

Veendam en Pekela aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds

Maandag 17 juli is op een bijzondere culturele locatie, Het Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela, het startsein gegeven voor het Jeugdcultuurfonds in zowel de gemeente Pekela als Veendam. Wethouder Bert Wierenga van Veendam en Hennie Hemmes van Pekela tekenden namens deze gemeenten de samenwerkingsovereenkomst met het Jeugdcultuurfonds. Daarmee zijn zij de 9e en 10e gemeente in de provincie Groningen die aangesloten zijn bij de provinciale Stichting Jeugdcultuurfonds Groningen. De gemeente Veendam en Pekela hebben aan de Stichting Jeugdcultuurfonds een subsidie verstrekt van respectievelijk € 10.000 en € 5.000,- voor de komende jaren.

Na twee mooie vioolvoordrachten van Noor en Saar was het woord aan de Rabobank. De Rabobank Foundation ondersteunt het Jeugdcultuurfonds en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds voor elke gemeente € 2.500 bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen ‘opdracht’: kansarme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld muziek- , theater-, teken- of dansles krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen. Bestuurslid Jaap Bakker van het Jeugdcultuurfonds Groningen ontving dan ook uit handen van Rabobank Stad Midden Groningen, klantteam Veendam twee cheques van € 2.500,-.

Het Jeugdcultuurfonds wil ervoor zorgen dat ieder kind de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld muziek- of theaterles te volgen. Alle kinderen toegang tot cultuur is het uitgangspunt. Ook kinderen waar thuis te weinig geld is om aan kunst- en cultuuractiviteiten te doen kunnen nu toch meedoen! Door de gezamenlijke inzet van het Jeugdcultuurfonds, de gemeente Pekela, de gemeente Stadskanaal en de Rabobank Foundation  kunnen het komende jaar een grote groep kinderen uit deze gemeenten deelnemen aan kunstzinnige en culturele lessen en activiteiten.