Skip to navigation | Ga naar menu

Jeugdcultuurfonds Haarlemmerliede

Consulent
Babette van de Weg
consulent.haarlem@jeugdcultuurfonds.nl

Postbus 5363
2000 GJ Haarlem
tel: 06-43121900

Bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 uur - 15.00 uur.


 

Een sportieve aanvraag bij het Jeugdsportfonds? klik hier.

 

Het Jeugdcultuurfonds Haarlemmerliede

Het Jeugdcultuurfonds Haarlemmerliede is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die om financiële reden geen lid kunnen worden van een toneelclub of les kunnen nemen aan een muziekschool of andere instelling voor actieve kunstbeoefening.

Het Jeugdcultuurfonds Haarlemmerliede richt zich op de professionals die werken met deze groep kinderen uit de jeugdzorg en het onderwijs. Zij verzorgen de aanvragen en de inkomenstoets. Het geld gaat rechtstreeks naar de instellingen of personen die de kunsteducatie verzorgen.
Het Jeugdcultuurfonds werkt hiermee volgens de methode van het Jeugdsportfonds.

Met de bijdrage uit het  Jeugdcultuurfonds Haarlemmerliede kan bijvoorbeeld het lesgeld of de instrumenten betaald worden. Het geld wordt altijd door een intermediair aangevraagd die werkt in de omgeving van het kind, bijvoorbeeld een leraar op school of iemand van Bureau Jeugdzorg. Er is gekozen voor een systeem waarbij de culturele instelling, vereniging of winkel de rekening rechtstreeks naar het Jeugdcultuurfonds stuurt.

 

Juist deze aanpak maakt het Jeugdcultuurfonds Haarlemmerliede  laagdrempelig, ouders of verzorgers hoeven zelf geen ingewikkelde aanvraagformulieren in te vullen of bonnetjes te bewaren.

Klikt u hier voor de 'spelregels'

Klik hier voor een impressie van de ondertekening van de samenwerking van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude met het Jeugdcultuurfonds Haarlem.

 

Een sportieve aanvraag? Dat kan bij het Jeugdsportfonds Haarlemmerliede. Klik hier.