Skip to navigation | Ga naar menu

Welkom bij het Jeugdcultuurfonds Rotterdam.

U kunt op deze site informatie vinden die voor u van toepassing is.

Voor intermediairs, ouders en cultuuraanbieders. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

 

 like ons! 
 

 

 

 

 

 

 


© Alle rechten voorbehouden aan het Jeugdcultuurfonds Rotterdam. De teksten en afbeeldingen op deze website mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

JEUGDCULTUURFONDS ROTTERDAM
Het Jeugdcultuurfonds Rotterdam zet zich in voor alle kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen waar weinig financiële ruimte is, en dus geen geld is voor dans-, muziek- of zanglessen. Het Jeugdcultuurfonds vindt het belangrijk dat alle kinderen de kans krijgen om mee te doen aan creatieve activiteiten.

Het fonds betaalt daarom voor het kind de contributie van de cursus, en direct aan de cultuuraanbieder. De werkwijze is dat een tussenpersoon, een zogenaamde intermediair, de aanvraag digitaal indient bij het fonds. Intermediairs zijn te vinden in het schoolmaatschappelijk werk, onderwijs, hulpverlening en maatschappelijk werk.

ALLE KINDEREN DOEN MEE
Helaas groeien in Rotterdam ruim 30.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar op in gezinnen die rond moeten komen van een inkomen tot 120 % van het sociaal minimum. Dit is 28% van alle Rotterdamse kinderen. Elke week naar de muziek- of dansschool gaan, is vaak niet haalbaar. Maar voor alle kinderen geldt dat meedoen aan de samenleving van grote waarde is voor de ontwikkeling, het maken van nieuwe vrienden en je kunnen uiten. Het kan hen leren weer een volgende stap te zetten in hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

Het Jeugdcultuurfonds en ook het Jeugdsportfonds zorgen ervoor dat kinderen die het thuis niet breed hebben, niet hoeven mis te lopen wat voor hun leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend is.

 

CONTACT

Coördinator van het Jeugdcultuurfonds Rotterdam:

Iebèl Vlieg
iebel.vlieg@jeugdcultuurfonds.nl

010 - 479 0137

Aanwezig op maandag, dinsdag en woensdag.