Skip to navigation | Ga naar menu

Meer weten?

Voor meer informatie over het fonds kunt u contact opnemen met een van de consulenten.

Jeugdcultuurfonds Almere
Mail: almere@jeugdcultuurfonds.nl 
Tel:  06 450 226 47

Bestuur

Consulenten: Nienke Sijbrandij en Gerard van Oel

Voorzitter: Sabina Kok

Secretaris: Paul Roelofs

Communicatie: Connie Franssen

Penningmeester: Trudy Matena

Het bestuur bestaat geheel uit vrijwilligers.

 

Ambassadeurs: Annemarie Jorritsma en Bas van Klompenburg

 

Welkom bij het Jeugdcultuurfonds Almere!

 

Het Jeugdcultuurfonds Almere werd eind 2010 opgericht met behulp van de gemeente. Dankzij het fonds kunnen jaarlijks honderden Almeerse kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen, meedoen aan muziek-, dans-, toneel-, teken- of schilderlessen.

Het fonds betaalt het les- of lidmaatschapsgeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar die wonen in Almere. Aanvragen worden ingediend via een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht of een jongerenwerker. We vergoeden zowel contributies als de kosten voor bijvoorbeeld danskleding of instrumentenhuur. De maximale bijdrage uit het fonds bedraagt € 300 per kind per jaar voor danslessen en € 425 per kind per jaar voor andere vormen van kunstlessen.

Intermediairs kunnen meerdere jaren achtereen aanvragen indienen voor hetzelfde kind, als het kind in het voorgaande jaar regelmatig heeft deelgenomen aan de activiteit. Meerdere kinderen uit één gezin kunnen gebruik maken van de regeling. Het geld wordt, na overleg van de factuur, rechtstreeks overgemaakt naar de culturele instelling of vereniging waar het kind lessen volgt.

Heeft u een kind dat liever sport? Kijk dan bij het Jeugdsportfonds.

 

Word vriend van het Jeugdcultuurfonds

 

Al voor iets meer dan €3,- per maand maak je het mogelijk dat een kind zijn of haar creatieve talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Word nu vriend van het Jeugdcultuurfonds. Doneert u minimaal €40,- dan ontvangt u gratis de unieke Vriendenkaart.

Voor wat hoort wat..
Omdat u als vriend een kind helpt, willen we u graag wat extra’s bieden. Als vriend ontvangt u door het jaar heen informatie over het Jeugdcultuurfonds. Maar daarnaast worden u een aantal exclusieve acties aangeboden. Bijvoorbeeld een concertbezoek, met aansluitend een ontmoeting met de solist. 

Meer weten over de Vriendenkaart? Kijk dan op deze pagina.